Midden in de binnenstad van Drone City Enschede organiseerd Droneracers.nl in samenwerking met de gemeente Enschede morgen op 12 januari 2017 voor het eerst het Enschede Drone Festival plaats! Op de Oude Markt moet je deze donderdagmiddag en -avond zijn, als je van drones en drone racing houdt!

Drone Racing

Iedereen kent de scènes uit Starwars dat ze in de ruimte aan het vechten zijn met ruimte schepen of momenten uit de film “Top Gun” waarin straaljagers elkaar op hoge snelheden achtervolgen. Een Formule 1 race waarin de nummers 1, 2, 3 en 4 dicht op zitten en strijden voor de winst. Dit is hetzelfde gevoel dat een drone racer ervaart tijdens het vliegen.

 

Al deze elementen worden dan ook terug gevonden in het FPV racen. Toeschouwers van deze nieuwe opkomende sport vinden zulke momenten geweldig om te zien. Race drones strijden met elkaar op hoge snelheid, tot wel 130km/h, om als eerste over de finish te kunnen komen.

De nieuwe F1 van de toekomst

Omdat het parcours ook is uitgerust met spectaculaire gates voorzien van LED’s, vlaggen en andere hindernissen vinden wij dit nog spannender. Het gaat hier namelijk om een heus 3d racing parcour waar alles kan gebeuren. Wij hebben gezien dat het publiek op het puntje van hun stoel zit wanneer meerdere racers tegelijkertijd op een gate af vliegen om hier als eerste en snelste doorheen te komen.

Daarnaast is het crashen ook erg spectaculair. Bij een F1 wedstrijd vinden weinig mensen dit leuk omdat er iemand serieus gewond kan raken. Gelukkig is dit in het drone racen niet het geval (als het parcour veilig is opgebouwd) en dit maakt het crashen, wat dikwijls gebeurd, erg spectaculair voor het publiek. Zelfs Max Verstappen is aan het drone racen geslagen!

Infomarkt Drones & Techniek

Naast dit spektakel buiten, is er ook een drone-infomarkt in de Grote Kerk. Daar kun je je verdiepen in de wereld van drones. Benieuwd met welke opleidingen je iets kunt doen met drones en welke bedrijven in Twente nu al actief zijn op dit gebied? Studenten en docenten van ROC van Twente en Saxion praten je helemaal bij. Ook kun je kijken naar de spectaculaire Robird van Clear Flight Solutions, een Enschedees bedrijf dat al een prijs heeft gewonnen voor het ontwerp van deze mechanische vogel.

De volgende bedrijven bedrijven/instellingen zijn aanwezig op de infomarkt in de Grote Kerk:

  • ROC van Twente
  • Saxion
  • Lego Education
  • Dronestars
  • Clear Flight Solutions
  • DronExpert
  • TwentseWelle: ‘Leonardo of de droom van het vliegen’

Programma

16.00 – 18.00
Spectaculaire droneracing shows van Droneracers.nl.

16.00 – 18.00
‘De toekomst van drones in Twente’, dronebeleving in de Grote Kerk op de Oude Markt

19.30 – 20.30
Drone Disco met DJ Bassanova op de Oude Markt

Meer info check: www.enschededronefestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here