Op zaterdag 21 september 2019 vond in Abbenes de zesde ranking plaats van NK Drone Race 2019. Dennis Mennema (DroneDFPV) was weer te snel voor de concurrentie en ging wederom als grote dagwinnaar naar huis.

HLC

Ranking 6 van het 2019-seizoen werd gehouden bij de Hoofddorpse Luchtvaartclub (De HLC) in Abbenes. Het prachtige terrein van de HLC in combinatie met het schitterende weer resulteerde in een zeer geslaagde dronerace.

Racetrack ranking 6 bij Hoofddorpse Luchtvaartclub in Abbenes

Droneracers

De beste droneracers van Nederland hadden zich verzameld in Abbenes om de strijd aan te gaan in de buitenlucht. Na de gebruikelijke ‘track-walk’ waarin de organisatie letterlijk de racetrack doorloopt, konden de racers de track verkennen en hun beste kwalificatietijd proberen neer te zetten. De beste rondetijden verdienen punten voor het klassement.

Winnaars

Naast het neerzetten van de beste tijd kunnen de droneracers ook punten verdienen door als dagwinnaar te eindigen. Via afvalrondes gaan de racers met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde podiumplaatsen.

Het podium van ranking 6 van NK Drone Race 2019 was gevuld met de volgende droneracers:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
3. Vince Irie (Jedeye FPV)

2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 3. Vince Irie (Jedeye FPV)

Dennis Mennema

Met nog een ranking te gaan is het al duidelijk dat Dennis Mennema (DroneDFPV) uit het Friese Minnertsga Nederlands Kampioen Drone Race 2019 wordt. Net als vorig jaar wist de 19-jarige Fries ook dit jaar de meeste punten te pakken tijdens de ranking-wedstrijden. Vanwege een andere wedstrijdstructuur greep Mennema vorig jaar net naast het kampioenschap, maar dit jaar maakte hij dat meer dan goed.

Racetrack op terrein van de Hoofddorpse Luchtvaartclub

KNVvL

Het Nederlands Kampioenschap Droneracen is een intiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met aangesloten vliegclubs. Dit jaar wordt het NK Drone Race voor het derde jaar georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here