Op zaterdag 24 augustus 2019 vond de vierde ranking-wedstrijd plaats van het NK Drone Race 2019-seizoen. Dennis Mennema (DroneDFPV) uit het Friese Minnertsga wist wederom een ranking op zijn naam te schrijven.

Ranking 4 van NK Drone Race 2019

Ranking 4
Aangezien de derde ranking was afgelast stonden alle droneracers weer te popelen om hun kwaliteiten af te meten aan de competitie. De beste droneracers van Nederland waren afgereisd naar het Brabantse Vught voor de vierde ranking van NK Drone Race 2019. Het terrein van modelvliegclub The Hawks was omgetoverd tot een heuse dronerace-arena. Zonnig weer, meters aan veiligheidsnetten en een spannende racetrack met gigantische opblaasbare ‘gates’ waren de ingrediënten voor een geslaagde dronerace.

Racetrack met opblaasbare gates

Snelste
Zoals gebruikelijk startte de dag met kwalificatierondes waarin de racers over de track vliegen om de snelste rondetijd neer te zetten. De droneracers met de snelste tijden verdienen punten voor het klassement.

Dronerace gear klaar voor de volgende ronde.

Finale
Uiteindelijk gingen de racers de strijd met elkaar aan in een bikkelharde afvalrace. Per ronde vlogen verschillende racers tegen elkaar waarvan de snelste racers doorgingen naar de volgende ronde. De afvalrace eindigde met een allesbeslissende finale bestaande uit Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Dennis Mennema (DroneDFPV), Niels Meerdink (NelisFPV) en gastpiloot Yannick Henschel (Stickman) uit Duitsland.

Finale van ranking 4 in Vught.

Winnaars
Na een spannende finale was het prijzenpodium van ranking 4 in Vught gevuld met de volgende drie gelukkige winnaars:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
3. Yannick Henschel (Stickman)

3. Yannick Henschel (Stickman) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Volgende wedstrijd
Het Nederlands Kampioenschap is een initiatief van de subcommissie drones binnen de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen in Nederland. De volgende NK wedstrijd vindt plaats op 7 en 8 september 2019 en betreft een weekend bestaande uit twee racedagen. De eerste dag zal iedereen kunnen racen en op de tweede dag vecht de top 32 het uit voor kwalificatie voor het EK en WK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here