De in New York gevestigde Drone Racing League heeft zijn belangrijkste sponsorovereenkomst tot nu toe geland met cryptocurrency-platform Algorand, zei het bedrijf dinsdag.

Deal van 100 miljoen

De voorwaarden van de overeenkomst met cryptomunt Algorand zijn niet openbaar gemaakt, maar mensen met kennis van de deal vertelden nieuwzender CNBC dat het gaat om een vijfjarig contract ter waarde van $ 100 miljoen. De in Duitsland gevestigde financiële dienstverlener Allianz, die de titelrechten sinds het begin van DRL in handen had, zal een league partner blijven.

Perfecte huwelijk

In een interview met CNBC vorige week, noemde DRL President Rachel Jacobson het pact met Algorand “transformatief” en het “perfecte huwelijk.” Ze sprak daarbij over het Gen Z-publiek als de beoogde doelgroep en omschreef hen als “mensen die net zo veel geven om een Apple iPhone lancering als om sport en entertainment.”

Drone Racing League

De Drone Racing League DRL is het meest prestigieuze FPV-racing toernooi ter wereld, met neonverlichte parcoursen en flinke sommen prijzengeld. Het bedrijf begon in 2015 en wordt nu gewaardeerd op 200 miljoen dollar, volgens PitchBook. Dat is dus nog voor de deal met Algorand.

DRL Seizoen 6

DRL begint zijn zesde seizoen op 29 september. De competitie heeft mediarechtendeals met NBCUniversal en een streamingdeal met Twitter. Andere sponsorships zijn overeenkomsten met DraftKings, T-Mobile, Bodyarmor en de luchtmacht. DRL helpt de luchtmacht met de werving en opleiding van toekomstige drone-bestuurders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here