Na uren wandelen naar een buitengrens van het Hawai Volcanoes National Park, vloog Gabriel Kocher (Gab707), piloot in de Drone Racing League (DRL), met zijn FPV-quad door een actief lavaveld en legde deze unieke drone-opnamen vast.

Vulkaanuitbarsting

Dit gebeurde slechts twee weken voordat duizenden locals werden geëvacueerd van het eiland vanwege de Kilauea vulkaanuitbarsting. Met sterke winden en vulkanische schoorstenen werd Kocher geconfronteerd met een uitdagende vlucht, omdat een crash tijdens het filmen van lava met een drone simpelweg kan resulteren in een gesmolten camera.

Enge omgeving

Vlak voordat de zon onderging op 19 april 2018, nam Kocher zijn FPV-quad uit en vloog hij twee lipo’s leeg. Hoewel het gebied dat Kocher heeft gefilmd, begon te stollen, vloog hij door een actief lavaveld dat nog steeds extreem heet was. De roodgloeiende lava zorgde voor een betoverende scène, of zoals Kocher beschreef een ‘erg beangstigende’ omgeving.

Op gehoor

Naast de hitte van de omgeving bleek het ontbreken van referentiepunten een probleem voor de professionele dronepiloot. Kocher moest meer dan ooit tevoren op zijn gehoor vliegen. Het eindeloze lavaveld zag er bijna hetzelfde uit in alle richtingen voor de piloot van de drone, dus Kocher moest op zijn gehoor vertrouwen in plaats van op het zicht om te peilen hoe ver zijn drone was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here