Drone Racing League gaat de samenwerking aan met telecombedrijf T-mobile. Via samenwerking men kijkers van het 2021-seizoen live mee laten kijken via een 5G-streamingfeed. De kijker krijgt zo de spectaculaire snelheden en zinderende acties mee via de camera van een racedrone zelf.

Nieuw perspectief

Het 2021 DRL Allianz World Championship Season presenteerde recent T-Mobile als partner. Via het 5G netwerk van het bedrijf gaat DRL wedstrijden streamen, maar niet zoals je gewend bent. De stream zal namelijk direct aangesloten zijn op de camera van een racedrone, wat een nieuw en spectaculair perspectief voor kijkers moet opleveren.

5G-drones

De videofeeds van de drones kunnen dankzij de 5G-technologie van T-Mobile met miljoenen kijkers gedeeld worden tijden live uitzendingen op NBC, NBCSN, Twitter en Facebook. Eerder investeerde T-Mobile via een fonds al in de Drone Racing Leaugue. Als onderdeel van de samenwerking gaat DRL racedrones met 5G-technologie aan boord ontwikkelen.

Investering

“We hebben geïnvesteerd in DRL om innovatie te stimuleren in twee grote en groeiende markten – drones en door technologie aangedreven sporten – en we kunnen niet wachten om beide een boost te geven met T-Mobile 5G”, aldus Neville Ray, President of Technology bij T-Mobile. “De snelste drones ter wereld en het grootste 5G-netwerk van het land – dat is een fantastische combinatie!”

Drone Racing League

Drone Racing League is de grootste competitie voor FPV-racing ter wereld. Tijdens de live-evenementen halen de racedrones snelheden tot 140 km/uur, maar door de pandemie vindt veel competitie tegenwoordig ook virtueel plaats. Door het Ultra Capacity 5G-netwerk kan het publiek nu voor het eerst ook door de ogen van een racedrone kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here