Dit weekend vindt in China het 3-daagse China Drone Racing Open 2018 plaats.

China Drone Racing Open 2018

China Drone Racing Open 2018 vindt plaats van vrijdag 11 tot zondag 13 mei 2018 in Shenzhen, China. Het kampioenschap wordt georganiseerd door Aero Sports Federation of China in samenwerking met de FAI.

Race Track

Het Shenzhen Universiade Center Stadium is dit weekend omgebouwd tot een heuse droneracing arena. En niet zo maar één, maar wellicht één van de vetste droneracing-tracks ooit gebouwd. De racetrack vertoont verdacht veel gelijkenis met de track van de World Drone Prix in Dubai.

Deelnemers

Er doen 62 piloten dit weekend aan de wedstrijd mee in Shenzhen. 45 piloten komen uit China, de overige racers uit landen als Zuid-Korea, Thailand, Hong-Kong, Frankrijk en Portugal. Ook de 14-jarige MinChan Kim uit Zuid-Korea is van de partij en domineerde op vrijdag de eerste kwalificatierondes.

14-jarige MinChan Kim uit Zuid-Korea.

FAI World Drone Racing Championships 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd volgens de F3U-richtlijnen van FAI. Het evenement dit weekend is eveneens een test-event in aanloop naar de FAI World Drone Racing Championships 2018 in november dit jaar. De top 3 winnaars van het NK Drone Race 2017 zijn eveneens uitgenodigd voor FAI World Drone Racing Championships 2018 in Shenzhen, China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here