Nederlanders Dino Joghi (GhettoDino) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan een DRL dronerace wedstrijd in Nice, Frankrijk.

DRL

Drone Racing League (DRL) is een toonaangevende dronerace organisatie uit de Verenigde Staten. De organisatie kenmerkt zich door indrukwekkende racetracks op memorabele locaties. DRL ontving eerder enorme financieringen van miljoenen waardoor de organisatie zich kan onderscheiden van andere dronerace-competities. De wedstrijden van DRL worden uitgezonden in 75 landen via sportzender ESPN.

Nice

De dronerace van afgelopen zaterdag is één van de wedstrijden als onderdeel van DRL Allianz World Championship 2018. De wedstrijd vond plaats in het Allianz Riviera stadion in Nice, Frankrijk. Verzekeringsmaatschappij Allianz tekende voor vijf jaar een contract als hoofdsponsor van de Drone Racing League, dus dan kan een race in een door het bedrijf gesponsorde stadion natuurlijk niet uitblijven. Het stadion biedt plaats aan 35 duizend mensen en is de thuisbasis van voetbalteam OGC Nice.

Nederlanders

Dit seizoen is het voor de eerste keer dat er Nederlanders meedoen in de competitie van Drone Racing League (DRL). Dino Joghi (Dino) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) waren beiden uitgenodigd om hun skills te tonen tijdens de dronerace-competitie van de Amerikaanse organisatie.

Dino Joghi (Dino)

Het is niet gek dat de Amerikaanse organisatie haar oog heeft laten vallen op deze twee Nederlanders. Dino Joghi, één van Nederlands bekendste en snelste droneracers, kreeg wereldwijde bekendheid door het Nederlandse team naar de finale te vliegen van de World Drone Prix 2016 in Dubai. In de afgelopen jaren schreef de Amsterdammer al menig droneracing wedstrijd op zijn naam. Dit jaar won Joghi de 2018-editie van Drone Racing Middenwaard in Heerhugowaard en de tweede ranking van het NK Drone Race 2018.

Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)

Ralph Hogenbirk, ook wel bekend onder de bijnaam ‘ShaggyFPV’, domineerde vorig jaar het NK Drone Race en werd uiteindelijk tweede van Nederland. Ook liet de Eindhovenaar zijn kwaliteiten zien tijdens internationale wedstrijden van Drone Champions League (DCL).

Uitslag

Helaas worden de resultaten van de edities van DRL geheim gehouden tot uitzending op ESPN. De races van DRL zijn te zien bij sportzender ESPN. De eerste aflevering wordt op 6 september 2018 uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here