Op zondag 31 maart 2019 vond in het Sportpaleis in Alkmaar de eerste dronerace wedstrijd plaats van Dutch Drone Squad.

Dutch Drone Squad

Dutch Drone Squad is een groep van FPV enthousiastelingen uit de regio Alkmaar. Dankzij deze club wordt er regelmatig FPV gevlogen in het Sportpaleis in Alkmaar. Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste officiële wedstrijd van Dutch Drone Squad. Racers uit binnen- en buitenland hadden zich verzameld in het Alkmaarse sportpaleis om te strijden voor de eer, titel en hoofdprijs.

Racetrack in Sportpaleis Alkmaar

Kwalificaties

Zoals gebruikelijk gingen de droneracers de strijd met elkaar aan om de beste tijd neer te zetten tijdens de kwalificatierondes. De kwalificaties werden afgesloten met een top 3 welke volledig was afgedekt door drie heren van Team Q&E: Niels Meerdink (NelisFPV), Dennis Mennema (DroneDFPV) en Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV). Plaats nummer 4 was voor de duitser Marco Matthäi (Vilano FPV) gevolgd door Vince Irie (Jedeye FPV) op plek nummer 5.

Winnaar

De piloten met de snelste tijd kwalificeerden zich voor de afvalrondes. Tijdens de afvalrondes vliegen de racers rondes tegen elkaar waarin enkel de snelste doorgaan naar de volgende ronde. Na een bikkelharde strijd eindigde de dag met de grote finale. De finale werd uitgevochten door Dennis Mennema (DroneDFPV), Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) en Niels Meerdink (NelisFPV) en Marco Matthäi (Vilano FPV).

3. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) | 1. Dennis Mennema (DroneDFPV) | 2. Marco Matthäi (Vilano FPV)

Het prijzenpodium van de wedstrijd op zondag 31 maart 2019 zag er als volgt uit: