Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2019 vond er een 2-daagse editie plaats van het NK Droneracen 2019. Andreas Klein (Andreas FPV) ging beide dagen met de hoofdprijs naar huis.

Dorpsfeest Diepenveen 2019

Dorpsfeest Diepenveen
Dit jaar was het NK Droneracen één van de trekpleisters tijdens Dorpsfeest Diepenveen, een jaarlijks dorpsfeest in het Overijsselse Diepenveen.

Racetrack in Diepenveen

NK Droneracen
Op zowel zaterdag als zondag werd er een dronerace georganiseerd. Zaterdag betrof een reguliere ranking waar de piloten punten konden verzamelen voor het 2019-klassement. Op zondag werd er gestreden om de felbegeerde tickets voor de FAI World Cup 2020.

Zaterdag
Op zaterdag verschenen er 24 deelnemers aan de start van ranking 5. Na de gebruikelijke kwalificaties werd via eliminatierondes bepaald wie een plaats verdient op het prijzenpodium. Uiteindelijk zag de top 3 van ranking 5 in Diepenveen er als volgt uit:

1. Andreas Klein (Andreas FPV)
2. Niels Meerdink (NelisFPV)
3. Manolito Snell (Mano FPV)

Manolito Snell (Mano FPV) | 1. Andreas Klein (Andreas FPV) | 2. Niels Meerdink (NelisFPV)

Zondag
Op zondag was het tijd voor de tweede race van dit speciale dronerace-weekend. Tijdens deze race konden er geen punten voor NK Outdoor klassement worden verdiend, maar werd de top 3 beloond met tickets om deel te nemen aan de FAI World Cup 2020, oftwel het Wereld Kampioenschap Droneracing.

Winnaars
Zestien droneracers gingen op zondag de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de gelukkige winnaars zijn van de FAI World Cup tickets. Na een bikkelharde strijd was de top 3 als volgt:

1. Andreas Klein (Andreas FPV)
2. Niels Meerdink (NelisFPV)
3. Tom Koopmanschap (Mr Green)

3. Tom Koopmanschap (Mr Green) | 1. Andreas Klein (Andreas FPV) | 2. Niels Meerdink (NelisFPV)

Volgende ranking
De volgende ranking-wedstrijd van het 2019-seizoen van NK Droneracen vindt plaats op zaterdag 21 september 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here