Op zaterdag 19 mei waren we te gast bij de tweede ranking van het NK Drone Race 2018 in Vught.

NK Drone Race

Op het terrein van modelvliegclub The Hawks in het Brabantse Vught vond het tweede ranking-toernooi plaats van het nieuwe seizoen van het Nederlands Kampioenschap. Meer dan 50 droneracers uit Nederland en België hadden zich verzameld voor een spannende dronerace wedstrijd.

Na spannende kwalificatierondes en meedogenloze eliminatierondes wisten uiteindelijk Tom Koopmanschap (Mr. Green), Nick Boon (Nick B), Thierry Ligeon (Afrobotic FPV), Dino Joghi (GhettoDino), Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) en Dennis Mennema (DroneDFPV) zich te plaatsen voor de dagfinale.

Uiteindelijk was Dino Joghi (GhettoDino) net iets sneller dan Dennis Mennema (DroneDFPV) in de finale ronde, die ranking 1 van dit seizoen op zijn naam heeft geschreven. Thierry Ligeon (Afrobotic FPV) pakte de derde en laatste plaats van het prijzenpodium.

Nederlands Kampioen

Het NK wordt georganiseerd door de KNVvL in samenwerking met aangesloten vliegclubs verspreid door Nederland. Na een succesvol eerste seizoen is het NK uitgegroeid tot een waardige dronerace competitie waar de beste droneracers van Nederland strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen’.

Dit jaar worden er 7 rankings georganiseerd die leiden tot de grote finale. Van april t/m september wordt op verschillende locaties in Nederland een dronerace-wedstrijd gehouden waar deelnemers punten kunnen verdienen voor het klassement. De beste piloten zullen uiteindelijk strijden in de finale om het kampioenschap.

KNVvL

NK Drone Race wordt georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met aangesloten vliegclubs. Bekijk de agenda van NK Drone Race en ga een keer kijken, want toegang is gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here