Wil je beginnen met droneracen? Lees dan deze 5 veelgemaakte beginnersfouten door zodat jou dit niet overkomt. Bespaar tijd én geld door het lezen van deze beginnersfouten.

1. Niet genoeg oefenen met simulator

De meest gemaakte fout is dat beginners niet (of te kort) oefenen met een dronerace simulator via de computer. Wil je beginnen met droneracing, koop dan een echte droneracing zender, sluit deze aan op je computer en ga oefenen met één van de simulators.

2. Vliegen in Auto-Level Mode

Sommige beginnende piloten starten met vliegen in Auto-Level mode. Wil je beginnen met droneracing of FPV freestyle? Vlieg dan nooit in Auto-Level mode, maar in Rate/Acro Mode. Natuurlijk is het makkelijker in Auto-Level mode, maar om de echte vliegkunsten te beheersen dien je echt aan te wennen om altijd in Rate/Acro Mode te vliegen.

3. Niet weten hoe de Fail Safe Mode werkt

Sommige piloten beginnen met vliegen zonder te weten hoe én of hun Fail-Safe Mode werkt. Zorg dat je alle functies van je drone kent en beheerst voordat je het luchtruim betreedt. Met name de ‘Fail Safe Mode’ is een functie die te allen tijde moet werken of geactiveerd kan worden. Mocht de drone zijn verbinding met de zender verliezen, dan dient deze ‘Fail Safe Mode’ automatisch geactiveerd te worden. In de ‘Fail Safe Mode’ worden alle motoren direct uitgeschakeld zodat de drone niet wegvliegt, maar simpelweg uit de lucht valt. Het is veel veiliger dat de drone uit de lucht valt dan dat de drone met draaiende motoren schade aan derden zal aanrichten.

4. Te haastig

Veel beginners gaan vaak te haastig van start. Ook bij droneracing geldt: ‘Haastige spoed is zelden goed’. Verdiep je dus eerst in de materie, neem de tijd en zorg dat je alle functies beheerst voordat je gaat vliegen. Hetzelfde geldt ook voor de snelheid waarmee je vliegt. Vlieg in het begin niet te snel, maar bouw ook de snelheid langzaam op. Oefening baart kunst!

5. Alles alleen willen doen

Veel beginners proberen vaak zelf alles uit te vinden en op te lossen, maar dit is meestal niet de meest effectieve manier. Ga op zoek naar andere droneracers in je omgeving om kennis en ervaringen te delen. Dit is erg handig bij moeilijkheden tijdens bouw en reparatie. Ook raden we aan om samen met andere droneracers te vliegen in plaats van alleen. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid, maar door ervaring te delen zullen ook je vliegkunsten aanzienlijk verbeteren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here