Vandaag, op zaterdag 5 mei 2018, wordt de vierde International Drone Day gevierd. Deze dag staat volledig in teken van ‘drones’ en de positieve toepassingen ervan. Overal ter wereld vinden vandaag verschillende drone-evenementen plaats.

Drones are GOOD!

Naast vele liefhebbers zijn er ook altijd tegenstanders van de komst van nieuwe technologieën. Zo zijn sommige mensen ook geen fan van drones en vrezen voor hun privacy en veiligheid. Om te laten zien dat drones niet alleen leuk zijn maar ook juist veiligheid kunnen brengen, is International Drone Day in het leven geroepen. Op International Drone Day wil de drone-community laten zien dat drones goed zijn.

ThatDroneShow

International Drone Day is een initiatief van het Amerikaanse echtpaar David en Sarah Oneal, bekend van ThatDroneShow. ThatDroneShow is een populaire show op YouTube over drones. Het echtpaar vond dat er een einde moest komen aan deze negatieve houding en riep daarom in 2014 een dag in het leven welke de positieve kanten van drones moest belichten. Met de slogan “Drones Are Good” was de eerste editie van International Drone Day in 2015 een feit.

Events

Op International Drone Day worden er wereldwijd talloze evenementen georganiseerd. Het hoofdevenement vindt plaats in het Wingfoot Lake State Park in de Amerikaanse staat Ohio. Dit jaar wordt er in Nederland helaas geen evenement georganiseerd op International Drone Day.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here