Afgelopen weekend vond in Cabourg de FAI World Cup France 2018 plaats.

FAI World Cup France 2018

Het terrein van Club Modélisme Cabourg was omgetoverd tot een heuse dronerace-arena waar de beste droneracers van Europa zich verzameld hadden voor een spannend kampioenschap.

FAI World Cup 2018 @ Club Modélisme Cabourg, Frankrijk.

FAI

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor vliegsporten. De Koninklijke Belgische Aeroclub (KBAC) en Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) zijn beiden aangesloten bij de FAI.

Pit Area @ FAI World Cup France 2018.

Nederland

Ook Nederland was vertegenwoordigd tijdens de FAI World Cup France 2018. Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Tom Koopmanschap (Mr Green), Wim Reinders (ControllFPV) en Bas van ‘t Hul (SniperX) waren afgereisd naar Frankrijk om ons land te vertegenwoordigen.

Bas van ‘t Hul (SniperX) tijdens finales van FAI World Cup France 2018.

Winnaars

De 14-jarige Franse piloot DarKex domineerde de kwalificatierondes met razendsnelle rondetijden, maar wist geen podiumplek te pakken. Aan het eind van het 2-daagse kampioenschap was het podium gevuld met de volgende droneracers:

1. Max Speed
2. Fabien FPV
3. Rotoboy
4. Tomahawk

Winnaars FAI World Cup France 2018.

Nederlanders

Twee Nederlanders wisten te eindigen in de top 10. Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere had met zijn zevende plek het beste resultaat van de Nederlanders. Bas van ‘t Hul (SniperX) uit Deventer eindigde op de achtste plek.

Bas van ‘t Hul (SniperX) en Andrzej Krasny (SirCrashaLot) @ FAI World Cup France 2018.

Video

Bekijk in onderstaande video één van de rondes die Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere vloog tijdens FAI World Cup France 2018:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here