De 11-jarige Wanraya Wannapong uit Thailand heeft de China Drone Racing Open 2018 gewonnen.

Wanraya Wannapong

De jonge pilote was de snelste van de in totaal 62 deelnemers uit binnen- en buitenland. Met een leeftijd van 11 jaar zit Wannapong nog steeds op de basisschool in Thailand, maar ze ging wel naar huis met de felbegeerde titel.

11-jarige Wanraya Wannapong uit Thailand.

China Drone Racing Open 2018

Van 11 tot en met 13 mei 2018 vond in Shenzhen de China Drone Racing Open 2018. Het kampioenschap werd gehouden in het Shenzhen Universiade Stadium in Shenzhen, China en diende als test-event voor de aanstaande World Drone Racing Championships 2018 in China in november 2018.

De race startte op vrijdag met 62 piloten verdeeld over vier kwalificatie-rondes. Op basis van de prestaties werd zaterdag het aantal teruggebracht tot 32 piloten die vervolgens de eliminatierondes in gingen. Tijdens een eliminatieronde vliegen 4 droneracers tegen elkaar waarvan de snelste 2 doorgaan naar de volgende ronde en de andere 2 afvallen.

Prachtige racetrack van China Drone Racing Open 2018.

MinChan Kim

MinChan Kim, de 14 jarige droneracer uit Zuid-Korea, sloot vrijdag met de snelste rondetijd de kwalificaties af. Hij won de eerste eliminatieronde, maar crashte in de tweede eliminatie waardoor hij de titel aan zich voorbij moest laten gaan.

Finale

De 11-jarige Wanraya Wannapong uit Thailand nam het in de finale op tegen 3 piloten uit Zuid-Korea: Junwhi Rhee, Beomjin Choi en SangHan Lee.

Verbazingwekkend crashten twee van de vier piloten al binnen enkele seconden na de start van de finale race waardoor de 11-jarige Wanraya Wannapong het enkel hoefde op te nemen tegen Beomjin Choi. Ze wist haar voorsprong voortdurend vast te houden tijdens de laatste race en haalde hiermee de felbegeerde titel in huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here