Op deze pagina vind je een verzameling van FPV video’s die je gezien moet hebben!

FPV

De afkorting FPV staat voor ‘First Person View’, oftewel het gezichtsveld wat je zou hebben als je in de bestuurderstoel zou zitten. First Person View is het live-beeld dat de camera van een drone ziet. Draag je een FPV bril dan heb je een ‘First Person View’.

Op het internet vind je duizenden FPV video’s en iedere dag komen er nieuwe bij! Het is moeilijk te bepalen welke video’s nu de beste zijn – dit is eveneens een kwestie van smaak – maar onderstaande video’s zijn sowieso een ‘must-see’ voor de Nederlandse FPV-freak. Kijk en geniet!

Robert McIntosh – Fresh Squeeze

Check deze unieke video waarin een drone vliegt door de kleinste gaten op het bekende Venice Beach strand in Los Angeles, Californië. De video is een opname die simpelweg ‘in reverse’ (achteruit) wordt afgespeeld. Dit creëert het verrassende effect van de video. Robert McIntosh, de maker van de video, heeft de ruwe beelden van de micro-drone gestabiliseerd met behulp van ReelSteady voor Adobe After Effects.

Charpu FPV – Left Behind

Carlos Puertolas (Charpu FPV) is een bekende FPV piloot uit de Verenigde Staten. Door het maken van verschillende vette FPV video’s genoot hij van internationale bekendheid en verwierf hij een (tijdelijk) plekje in het team van Rotor Riot.

FPV @ School

Bekijk deze legendarisch FPV video die uit één shot bestaat en gemaakt is met een micro FPV drone. De opnames zijn gemaakt met een micro quadcopter uitgerust met een mini HD camera. Deze opname vereist niet alleen een uitstekend teamspel, maar ook enorme vliegkunsten van de piloot.

Johnny FPV – The AMAZING World of Drone Racing and FPV Freestyle

Bekijk de beste beelden van Johnny Schaer (Johnny FPV) uit de Verenigde Staten in deze prachtige compilatie.

Skillshotz – Flyboard FPV

Bekijk deze vette promovideo die Skillshot maakte voor Flyboard School Amsterdam. Skillshot is een (luchtvideo-)productbedrijf uit Amsterdam met een uniek specialisme voor het maken van First Person View-video’s.

Mattystuntz – FPV Freestyle

Bekijk deze te gekke compilatie van Mattystuntz met coole FPV freestyle momenten.

Dino Joghi – FPV Fun

Zie in deze video dat Dino Joghi meer kan dan snel vliegen. De video is een aantrekkeliojke compilatie van grappige stunts die je kunt uithalen met je race-drone. Deze video was genomineerd voor de Drone Awards 2016.

Team Blacksheep – Audi Nines 2018

Spring mee met Team Blacksheep over de witte bergen in Oostenrijk. Ervaar de ‘ride’ van een snowboarder en scheer over de witte vlakte en zelfs door Audi-merklogo’s! JohnnyFPV, RensenFPV en BanniUK reisde af naar Oostenrijk om op bezoek te gaan bij de AUDI NINES 2018 in Sölden.

Timmay FPV – The Monastry

Bekijk deze coole edit van Tim van Vliet (Timmay FPV) die hij maakte tijdens een FPV freestyle-sessie bij een nabij gelegen klooster. Naast professioneel kok is Van Vliet mede-eigenaar van het (luchtvideo-)productiebedrijf Cineshoots.

Vince Irie – Long Distance FPV

Bekijk deze video van Vince Irie (Jedeye FPV) waarin hij zijn nieuwe TBS Tango met Crossfire zender test aan de prachtige kust van Aruba. Deze video was eveneens genomineerd voor Drone Awards 2017.

Bekijk ook de 10 drone racing video’s die je gezien moet hebben!

Welke legendarische FPV video’s ontbreken volgens jou nog in dit lijstje? Laat het achter via de reacties zodat we deze must-see lijst kunnen uitbreiden met coole FPV video’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here