Deze week een Interview met de jongens van #SQG!

Met wie mogen wij kennis maken wat zijn jullie namen, leeftijd en waar wonen jullie?
Team #SQG bestaat uit meerdere piloten waaronder
Jorgo: Muinckadelic
Dino: Ghetto Dino
Martijn: Fullstick Marra
Rene: MGR (machine gun rinna)
Juan: Tarzan FPV
Tim: Terminator TimmayWij komen allemaal uit de regio Amsterdam maar we reizen stad en land af als het aankomt op FPV racen.


Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met drone racing?
Op dit gebied heeft iedereen zijn eigen achtergrond verhaal. Zelf(jorgo) ben ik ermee in aanraking gekomen omdat Dino al langere tijd bezig was met RC, eerst auto’s daarna quads. Toen hij een grote 450 H Quad had gebouwd was ik zo onder de indruk dat ik dit ook wilde gaan vliegen. Toen ben ik begonnen met de aanschaf van een ready to fly Quanum Nova maar besloot snel over te gaan op zelfbouw. Van het een kwam het ander en binnen enkele maanden was ik helemaal over naar het FPV racen.Dino en ik zijn tijdens het buiten vliegen mensen tegen gekomen en zo werd de groep groter tot we SQG oprichten begin 2015. Dit had als gevolg dat we makkelijk met elkaar af konden spreken om vaker te racen en nieuwe plekken te bezoeken. Het hele team is zo enthiousiast over FPV racen dat zorgt ervoor dat  we tegenwoordig ook bezig zijn met het organiseren van meetings, races en demo races.


Hoe lang vliegen jullie al?
Merendeel van de mannen is een actief FPV vlieger sinds ongeveer eind 2014.


Wat zijn jullie favoriete freestyle move?
Over het algemeen zijn wij meer racers en freestylen we niet zoveel. Dit ook omdat we veel in garages en andere indoor locaties zitten. Wellicht dat dit van de zomer veranderd en dat jullie meer freestyle materiaal van ons zien. Check die individuele teampilot Youtube kanalen voor meer freestyle.


Wat is jullie favoriete vliegplek?
Wij houden er juist van om niet continu op dezelfde plek te komen, natuurlijk hebben we onze vaste oefen plekken in de buurt maar we hebben altijd onze ogen open voor nieuwe spots en deze vinden we dan ook vaak.We vinden het ook super leuk om door andere groepen uitgenodigd te worden om zo weer op nieuwe plekken te vliegen. Vanwege het weer is dit tegenwoordig allemaal indoor.


Doe jullie mee aan races en zo ja wat is jullie beste resultaat?
Als er een race is dan is #SQG daar ook meestal. We gaan altijd voor de winst maar de lol en het plezier is voor ons net zo belangrijk.


Hebben jullie sponsors zo ja welke?
We zijn in gesprek met verschillende sponsoren maar op dit moment hebben we nog geen team sponsoring. Ik kan wel zeggen dat we erg gecharmeerd zijn van de D-Quad frames en de jongens achter D-quad helpen ons ook vaak met het opzetten en aankleden van races daarbij zijn ook vaak aanwezig tijdens normale vliegdagen en daarmee ook bijna onderdeel van de gang 😉


Wat is jullie motto?
Don’t worry, we got this


Hoe hopen jullie dat de deze tak van sport zich gaat evolueren wat gaat eraan komen of wat kan er beter?
Deze sport gaat groot worden. Wereldwijd schieten de FPV race evenementen als paddenstoelen uit de grond en er valt al serieus prijzen geld te winnen. 2016 gaat het jaar worden waarin FPV racen zich verder zal gaan professionaliseren en dit zal de hele hobby en sport ten goede komen. Het is belangrijk dat veel partijen met elkaar in gesprek blijven gaan en elkaar blijven ondersteunen om samen de sport nog groter maken.

Hebben jullie nog leuke anekdotes of hebben jullie iets meegemaakt bij het drone racen wat we moeten weten, dit mag ook iets hilarisch zijn:
Ongeveer drie kwart jaar geleden is een van onze teamleden tegen Muinckadelic’s hoofd gevlogen toen hij zijn quad uit het veld aan het halen was. Daarom wordt hij ook nog wel eens Jorgo Quadkopper genoemd. Dit was voor iedereen en echte eye opener en liet ons ook de gevaren van de hobby/sport inzien. Gelukkig heeft de FPV bril de klap voor een groot deel opgevangen. Jorgo de Quadkopper moest wel naar de eerste hulp om een aantal propstrikes boven zijn oog te laten lijmen.Voor de rest leven wij voor de fun. Het FPV racen is een hobby en een hobby doe je voor de lol. Elke dag dat wij vliegen hebben we plezier en elke dag, elke video heeft zijn eigen verhaal.


Waar kunnen we filmpjes van jullie checken en kunnen we jullie volgen via een website of Facebook o.i.d.?
Onze filmpjes kan je checken door op Youtube te zoeken naar #SQG of superquadcoptergang maar je kan ook gewoon deze link volgen:
https://www.youtube.com/channel/UCjhM9W5Rrw-WOBNtTgOyCEg

Vergeet als je op onze Youtube homepage bent niet te subscriben om op de hoogte te blijven en check en sub ook die individuele teampilot kanalen rechts in beeld.

Blijf op de hoogte rondom het laatste SQG nieuws via onze facebook pagina:
https://www.facebook.com/groups/1667189536828238/?ref=ts&fref=ts


Oh en last but not least: Wat vinden jullie van het idee van droneracers.nl en heb je misschien tips voor ons, mag van alles zijn ook negatief!?
Elk platform en elke site die deze hobby en sport in een positief daglicht wilt zetten zijn wij grote voorstander van! Ik zou zeggen keep up the good work!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here